KROPPSLIGE BLOKKERINGER, 

 - Emosjonell smerte -

Vonde følelser gjør gjerne fysisk vondt. Det er ikke så rart, for den delen av hjernen som er aktiv ved fysisk smerte, er også involvert når vi har det følelsesmessig vondt.

Når vi har vonde følelser, kjenner vi det ofte som fysisk smerte, vondt i hodet, hjertet eller magen, selv om disse kroppsdelene ikke har blitt utsatt for noe.

På samme måte som fysiske skader kan føre til langvarige eller permanente smerter, kan sorg og følelsesmessige traumer gi langvarige eller permanente emosjonelle smerter.

Hjernen opplever fysisk og følelsesmessig smerte likt

Forskning viser at det ikke er det spor rart at emosjonell smerte føles som og kan påvirke oss på samme måte som fysisk smerte, skriver BBC.

Nevroforsker Naomi Eisenberger ved University of California i Los Angeles, laget et dataspill som fikk forsøkspersoner til å føle seg sosialt avvist og utestengt fra en gruppe med mennesker, noe

som ga tydelig følelsesmessig smerte. Så ble hjernen til forsøkspersonene scannet.

Hjernen behandlet den følelsesmessige smerten som oppstod ved å bli avvist sosialt på samme måte som den prosesserer fysisk smerte.

Det skjer til og med i den samme delen av hjernen som behandler fysisk smerte, i fremre cingulatkorteks (anterior cingulate cortex).

Kilde: Forskning.no

Copyright 2016 - All Rights Reserved